
Egyszerű fahéjas szilvaleves
Az ősz is tartogat még melegebb napokat, amikor nem vágyunk kifejezetten forró levesre, és jól esne valami hideg. Mi lehet erre alkalmasabb, mint egy gyümölcsleves, amihez ráadásul a természet is hozzájárul jobbnál jobb szezonális alapanyagokkal.
Hozzávalók
- 60-70 dkg szilva
- 2 ek cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 3 egész szegfűszeg
- 2 dl tejszín
- 6-7 dl víz
Elkészítés
A szilvákat magozzuk ki, és vágjuk negyedekre, nyolcadokra, ahogy tetszik, illetve ahogy a szilva méretei adják. A legjobb megoldás az, ha a szilva felét nagyobb, a másik felét kisebb darabokra vágjuk. A kisebb darabokat tegyük bele egy edénybe, engedjük fel vízzel, és kezdjük el forralni. Adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat, és a szegfűszeget, majd forraljuk fel az egészet. Akkor jó, ha szétfő a szilva. Ha ezzel megvagyunk, akkor halásszuk ki belőle a szegfűszegeket, és botmixerrel jó alaposan pépesítsük össze. Gyakorlatilag olyan lesz, mint egy krémleves, természetesen a szilva mennyiségétől függően. Turmixolás után tegyük bele a szilva másik felét, és tegyük vissza a tűzre, hogy ezek a darabok is egy kicsit megpuhuljanak. amikor már majdnem kész, akkor adjuk hozzá a tejszínt, és jó alaposan keverjük el a levesben. Arra ügyeljünk, hogy ha már a tejszín benne van, akkor már ne forraljuk fel, csak melegítsük!