
Bihari szilvás tekercs
Nem, ez nem egy édesség, hanem egy jó kis húsos étel! Nem vagyok híve a gyümölcs és a hús kombinációjának, de ez még nekem is tetszik. Olyan, mintha a szilvásgombócban a tésztát kicserélnéd húsra. És egy kicsit felturbóznád!
Hozzávalók
- 4 szelet sertéscomb, vagy karaj
- 4 db érett szilva (lehet szilvabefőtt is)
- 4 szelet jó ízű sonka
- 4 szelet sajt
- só, bors
- fahéj
- az összetűzéshez fogvájó
- a rántáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés
- Ha mi szeleteljük a húst, akkor vágjuk egy kicsit vastagabbra a szeleteket, hogy jól ki tudjuk klopfolni a szeleteket.
- A szeleteket sózzuk be és szórjuk meg egy kevés őrölt borssal.
- A kiterített szeletre tegyük rá a sonkaszeletet és a sajtot.
- Magozzuk ki a szilvát, vágjuk félbe, és tegyük a sajtra. Szórjuk meg a szilvát egy kevés fahéjjal.
- Tekerjük fel hosszában a húst, ügyeljünk arra, hogy legyen átfedés a két vége között. A feltekert hús két végét tűzzük össze fogvájóval, vagy hústűvel. Én azért szeretem a fogvájót, mert rövid, és könnyebb panírozni.
- Panírozzuk be a hústekercseket, és bő olajban süssük aranybarnára őket.
- Krumplipürével tálalhatjuk.
Nem tűnik annyira bonyolultnak, mint amennyire első ránézésre tűnik, viszont megéri, mert nagyon finom! 🙂