Csipetke

Ha olyan levest szeretnénk, ami önmagában is megállja a helyét egy főétkezésnél, akkor azt egy kicsit fel kell turbózni, tartalmasabbá lehet tenni. Sokan kényelmi okokból egyszerűen csak beleborítanak egy kis zacskós tésztát, de az igazi ilyenkor mégiscsak a jó öreg csipetke. Az elkészítése nem bonyolult, bár nem a leggyorsabb, és a levest minenképpen karakteresebbé teszi.

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt

Elkészítés

A lisztet keverjük el a sóval, majd adjuk hozzá a tojást, és jól gyúrjuk össze, hogy egy homogén tésztalabdát kapjunk.

Liszt és tojás
Liszt és tojás

Ha túl lágynak éreznénk a tésztát, akkor lehet hozzá lisztet adni, érdemes egy kicsit keményebbre gyúrni, hogy könnyebb legyen csípkedni.

Csipetke tészta
Csipetke tészta

Ezután jön a csípkedés, amikor egy picit szétlapítva a tésztalabda egyik felét elkezdünk pici darabokat (kb. akkorákat, mint egy kis gombelem) lecsipkedni a tésztából. A lecsípet darabokat tegyük lisztezett tálkába. A lisztre azért van szükség, hogy a kis csipetkék ne ragadjanak össze.

Csipetke
Csipetke

Ha sokat túrunk bele kézzel a csipetkék közé, mert az egyébként jó érzés, akkor a végén nem laposkás, hanem pici gömböket kapunk, mint a képen. 😀

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Warning: Undefined array key "cea569a3f9814f97cb05647fe177f295" in /data/1/8/18e75ccc-7baa-4104-9be3-c3c5ad241676/kerzo.hu/web/wp-content/plugins/milyen-nap-van-most/milyen-nap-van-most.php on line 49