
Kolbászos, kukoricás spagetti
Sokszor az okozza a legnagyobb örömet, amikor az ember fáradtan hazaér a munkából, egy szombati munkanap után, és már nincs kedve boltba menni, de az otthon fellelhető alapanyagokból sikerül összehozni valami igazán egyszerű, de finom ételt. Ilyen ez a mostani tészta is. Egy jó kis füstölt kolbász mindig van a hűtőben, és a hétvégi pizzázásból maradt egy kis kukorica.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg kolbász
- 140-150 g morzsolt konzerv kukorica
- 2 dl tejszín
- 50 g margarin
- zöld fűszerek (kakukkfű, oregánó)
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg spagetti
Elkészítés
Ez az étel annyira egyszerű, hogy tovább tart nekem megírni ezt a bejegyzést, mint elkészíteni az ételt. Mivel gyakorlatilag bármelyik alapanyag azonnal fogyasztható, így szinte nem is kell főzni, csak hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
Kezdjük a tésztával. A spagettit főzzük meg bő, sós vízben kb. 6-8 perc alatt. Amíg a víz felforr, és a tészta megfő, addig el is készülünk a mártással.
A mártáshoz olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben. Akkorát válasszunk, hogy a tészta is beleférjen! A felolvadt vajba tegyük bele a kockára vágott hagymát (mert hagyma mindenbe kell 🙂 ), valamint a felnegyedelt, karikázott kolbászt. Süssük addig , amíg a hagyma üveges nem lesz, és a kolbász át nem sül. Sózzuk, borsozzuk, majd dobjuk rá a zúzott foghagymát, valamint a zöld fűszereket, és adjuk hozzá a kukoricát. Keverjük át az egészet, és adjuk hozzá a tejszínt. Rottyantsunk egyet az egészen, majd ha elkészült, forgassuk bele a közben megfőtt spagettit.
Tálaláskor szórjuk meg reszelt sajttal.