Tejszínes, kolbászos palacsinta

Néha úgy adódik, hogy bizonyos ételekből többet csinálunk, mint amennyit meg tudunk enni. Ezeket néha jól fel tudjuk használni új ételek elkészítéséhez. A következő recept is egy ilyen étel, lesz, ami ráadásul olcsó is, így akár a hónap végén is remek fogás lehet.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 5 db palacsinta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál sütni való kolbász (kb. 15 dkg)
  •  2 tk barbecue szós
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek étolaj
  • kb. 2 dkg margarin (a sütőedény kikenéséhez)

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apró kockára, majd kevés olajon pirítsuk meg. A kolbászról vágjuk le a belet, amibe töltötték, majd villával törjük össze, és adjuk a hagymához. A paprikát, és a paradicsomot szintén vágjuk apró kockákra, és amikor a kolbász darabkák egy kicsit megpirultak, akkor dobjuk a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, és aki kedveli az enyhén füstös ízeket, az tehet hozzá egy kevés barbecue szószt. Érdemes! A fűszerezéssel egyébként óvatosan bánjunk, mert a kolbász eleve fűszeres, így célszerű olyat választani, aminek már korábbról ismerjük a fűszerezését, vagy sűrűn kóstolgatni, nehogy túlfűszerezzük. Ha minden összetevő kiengedte magából a nedvességet, párologtassuk el, majd egy kicsit süssük össze az egészet. Ez az egész művelet 10-15 percnél nem tart tovább.

A keveréket osszuk el annyi részre, ahány palacsintánk van, jelen esetben öt részre. Evőkanállal halmozzuk rá a palacsintára úgy, hogy a szélétől kb. 4-5 cm-re legyen a halom. Ezután hajtsuk rá ezt a végét a töltelékre, majd két oldalról hajtsuk rá a széleket, hogy az összehajtott darab 6-8 cm-es legyen. Göngyöljük fel a palacsintát.

Egy jénai edényt kenjünk ki margarinnal, és helyezzük el benne a feltekert palacsintákat. A tejszínt öntsük egy tálkába, és üssük bele a tojást, majd habverővel keverjük össze. Nem baj, ha egy kicsit habosra verjük, mert ettől a levegőtől sütés után egy kicsit lazább szerkezetet kapunk. Öntsük a tojásos tejszínt a palacsintákra, majd szórjuk meg reszelt sajttal az egészet. 200 °C-os sütőben  15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

 

 

 

1 thought on “Tejszínes, kolbászos palacsinta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Warning: Undefined array key "cea569a3f9814f97cb05647fe177f295" in /data/1/8/18e75ccc-7baa-4104-9be3-c3c5ad241676/kerzo.hu/web/wp-content/plugins/milyen-nap-van-most/milyen-nap-van-most.php on line 49