
Tejszínes, kolbászos palacsinta
Néha úgy adódik, hogy bizonyos ételekből többet csinálunk, mint amennyit meg tudunk enni. Ezeket néha jól fel tudjuk használni új ételek elkészítéséhez. A következő recept is egy ilyen étel, lesz, ami ráadásul olcsó is, így akár a hónap végén is remek fogás lehet.
Hozzávalók:
- 5 db palacsinta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál sütni való kolbász (kb. 15 dkg)
- 2 tk barbecue szós
- só, bors
- 2 dl tejszín
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek étolaj
- kb. 2 dkg margarin (a sütőedény kikenéséhez)
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apró kockára, majd kevés olajon pirítsuk meg. A kolbászról vágjuk le a belet, amibe töltötték, majd villával törjük össze, és adjuk a hagymához. A paprikát, és a paradicsomot szintén vágjuk apró kockákra, és amikor a kolbász darabkák egy kicsit megpirultak, akkor dobjuk a serpenyőbe. Sózzuk, borsozzuk, és aki kedveli az enyhén füstös ízeket, az tehet hozzá egy kevés barbecue szószt. Érdemes! A fűszerezéssel egyébként óvatosan bánjunk, mert a kolbász eleve fűszeres, így célszerű olyat választani, aminek már korábbról ismerjük a fűszerezését, vagy sűrűn kóstolgatni, nehogy túlfűszerezzük. Ha minden összetevő kiengedte magából a nedvességet, párologtassuk el, majd egy kicsit süssük össze az egészet. Ez az egész művelet 10-15 percnél nem tart tovább.
A keveréket osszuk el annyi részre, ahány palacsintánk van, jelen esetben öt részre. Evőkanállal halmozzuk rá a palacsintára úgy, hogy a szélétől kb. 4-5 cm-re legyen a halom. Ezután hajtsuk rá ezt a végét a töltelékre, majd két oldalról hajtsuk rá a széleket, hogy az összehajtott darab 6-8 cm-es legyen. Göngyöljük fel a palacsintát.
Egy jénai edényt kenjünk ki margarinnal, és helyezzük el benne a feltekert palacsintákat. A tejszínt öntsük egy tálkába, és üssük bele a tojást, majd habverővel keverjük össze. Nem baj, ha egy kicsit habosra verjük, mert ettől a levegőtől sütés után egy kicsit lazább szerkezetet kapunk. Öntsük a tojásos tejszínt a palacsintákra, majd szórjuk meg reszelt sajttal az egészet. 200 °C-os sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
1 thought on “Tejszínes, kolbászos palacsinta”