Hortobágyi húsos palacsinta

Az egyik örök kedvenc! Ez is egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Találkozhatunk vele előételként, de főételként is megállja a helyét, és vacsorának sem utolsó. Tehát egy igazi multifunkciós étel. Az sem mellékes, hogy egy remek módja a maradékok felhasználásának.

Hozzávalók

  • 12 db palacsinta
  • 1/2 kg hús (lehet bármilyen, amiből pörköltet tudunk csinálni, de az ideális a csirkecomb)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • só, bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 nagy doboz tejföl (450 g)

Elkészítés

Készítsük el a palacsintát a kedvenc receptünk alapján, most cukor nélkül. Kb. 12-14 palacsintára lesz szükség ehhez a mennyiséghez, de persze ez attól is függ, hogy mekkora tepsink, vagy tűzálló tálunk van. Bár ez csak melegítéshez kell, így akár több adagban is befejezhetjük.

hhp_porkolt hhp_aprito

Mielőtt azonban a palacsintákat elkészítenénk, tegyük oda a tölteléket, addig is tud a hús puhulni. Na de milyen húsból legyen a töltelék? Mindenki pörköltként említi a tölteléknek valót, de rögtön hozzá is teszik, hogy egy kicsit hosszabb lével készítsük. Akkor már inkább legyen paprikás, annak úgy is több a leve. És ha már paprikás, akkor miért ne lehetne csirkepaprikás? Persze bármilyen húsból elkészíthető, és az élvezeti értékéből semmit nem von le, ha esetleg sertés, vagy akár birka húsból készítjük. Már most összefut a nyál a számban. 😛

hhp_szosz hhp_toltelek

Ha elkészültünk a paprikással, akkor szűrjük le a szaftját, és apránként tegyük a húst aprítógépbe, majd pépesítsük egy kicsit. Aki egy kicsit szemfüles, az lehet, hogy rögtön darált húsból készítette a „paprikást”. A szafthoz adjuk hozzá a tejfölt, és habverő segítségével, lassú tűzön keverjünk belőle egy homogén mártást. Ha a hús túl száraznak tűnik, akkor a tejfölös szaftból tegyünk hozzá egy pár evőkanállal, hogy egy kenhető húskrémet kapjunk.

hhp_toltes1 hhp_toltes2

hhp_toltes3

Következő fázisban töltsük meg a palacsintákat a húskrémmel. Tegyünk egy evőkanállal kis halmot a palacsinta szélére, majd két oldalról hajtsuk fel a palacsinta széleit. Ez után a húsos végétől kezdve tekerjük fel.

hhp_talban hhp_sutesrekesz

A feltekert, töltött palacsintákat helyezzük egy tepsibe, vagy tűzálló tálba úgy, hogy a palacsinta vége alulra kerüljön. Öntsük rá a maradék tejfölös szaftot, és előmelegített sütőben pár perc alatt melegítsük meg. Ha vendégeket várunk, akkor a palacsintákat már az előző nap is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk, így fogyasztás előtt elég gyorsan összemelegíteni.

 

Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Warning: Undefined array key "cea569a3f9814f97cb05647fe177f295" in /data/1/8/18e75ccc-7baa-4104-9be3-c3c5ad241676/kerzo.hu/web/wp-content/plugins/milyen-nap-van-most/milyen-nap-van-most.php on line 49