Palacsinta

Lehet főétel, lehet desszert, vagy akár reggeli, és szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Mivel sokféle módon felhasználhatjuk, valószínűleg mindenkinek meg van a saját receptje. Én is sokszor csináltam, mire kialakult az alábbi változat. Bár van benne cukor, legyen az édes, vagy sós felhasználás, ez a recept nekem bevált.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek étolaj
  • 1/2 tk só
  • 1 csapott ek kristálycukor (ha sós ételhez készül a tészta, akkor kihagyható)
  • 3 dl tej
  • 3 dl szóda, vagy buborékos ásványvíz

Elkészítés

Igazából nem egy bonyolult művelet elkészíteni, csak jó alaposan össze kell keverni a hozzávalókat. Én jobban szeretem kézi habverővel, mint robotgéppel, mert akkor még sütés közben is egyszerűen át tudom keverni a tésztát, ha szükséges. Amit érdemes megemlíteni, hogy az étolajat a tojással szoktam összekeverni, mert mégis csak hasonló tulajdonságokkal bírnak, és könnyebben keverednek. Ha sós ételhez készítünk palacsintát, akkor a cukrot ki lehet hagyni, de egy teáskanálnyi szerintem nem fog neki ártani akkor sem.

Ez a mennyiség kb. 15-16 palacsintához elegendő.

Palacsinta
Palacsinta

Ilyet is lehet palacsintából: Tejszínes, kolbászos palacsinta

1 thought on “Palacsinta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Warning: Undefined array key "cea569a3f9814f97cb05647fe177f295" in /data/1/8/18e75ccc-7baa-4104-9be3-c3c5ad241676/kerzo.hu/web/wp-content/plugins/milyen-nap-van-most/milyen-nap-van-most.php on line 49