
Palacsinta
Lehet főétel, lehet desszert, vagy akár reggeli, és szinte nincs is olyan ember, aki ne szeretné. Mivel sokféle módon felhasználhatjuk, valószínűleg mindenkinek meg van a saját receptje. Én is sokszor csináltam, mire kialakult az alábbi változat. Bár van benne cukor, legyen az édes, vagy sós felhasználás, ez a recept nekem bevált.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 ek étolaj
- 1/2 tk só
- 1 csapott ek kristálycukor (ha sós ételhez készül a tészta, akkor kihagyható)
- 3 dl tej
- 3 dl szóda, vagy buborékos ásványvíz
Elkészítés
Igazából nem egy bonyolult művelet elkészíteni, csak jó alaposan össze kell keverni a hozzávalókat. Én jobban szeretem kézi habverővel, mint robotgéppel, mert akkor még sütés közben is egyszerűen át tudom keverni a tésztát, ha szükséges. Amit érdemes megemlíteni, hogy az étolajat a tojással szoktam összekeverni, mert mégis csak hasonló tulajdonságokkal bírnak, és könnyebben keverednek. Ha sós ételhez készítünk palacsintát, akkor a cukrot ki lehet hagyni, de egy teáskanálnyi szerintem nem fog neki ártani akkor sem.
Ez a mennyiség kb. 15-16 palacsintához elegendő.

Ilyet is lehet palacsintából: Tejszínes, kolbászos palacsinta
1 thought on “Palacsinta”