Kukorica leves

Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti meg.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csemegekukorica (kb. 285 g),
  • 1 liter víz,
  • 1 db leveskocka,
  • 1 db tömlős sajt (natúr),
  • 2 dl tejszín,
  • só,
  • bors,
  • oregánó,
  • reszelt füstölt sajt

Elkészítés:
A vizet a leveskockával felforraljuk. Beletesszük a kukoricát, felhasználhatjuk a levét is, mert a benne nyomokban lévő keményítő segíthet egy kicsit besűríteni a levest. Kis idő múlva tegyük bele a fűszereket, valamit a tömlős sajtot. Ha a sajt szépen elolvadt, akkor öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk fel az egészet, hogy egy kicsit „összeérjenek” az összetevők. Tálalásnál szórjunk a tetejére reszelt sajtot.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Warning: Undefined array key "cea569a3f9814f97cb05647fe177f295" in /data/1/8/18e75ccc-7baa-4104-9be3-c3c5ad241676/kerzo.hu/web/wp-content/plugins/milyen-nap-van-most/milyen-nap-van-most.php on line 49