
Kukorica leves
Az alábbi receptet a sógornőmtől tanultam, és őszintén bevallva egy kicsit furcsán hangzott először, mert a kukorica nem az a tipikus leves zöldség. De aki szereti, az új oldaláról ismerheti meg.
Hozzávalók:
- 1 konzerv csemegekukorica (kb. 285 g),
- 1 liter víz,
- 1 db leveskocka,
- 1 db tömlős sajt (natúr),
- 2 dl tejszín,
- só,
- bors,
- oregánó,
- reszelt füstölt sajt
Elkészítés:
A vizet a leveskockával felforraljuk. Beletesszük a kukoricát, felhasználhatjuk a levét is, mert a benne nyomokban lévő keményítő segíthet egy kicsit besűríteni a levest. Kis idő múlva tegyük bele a fűszereket, valamit a tömlős sajtot. Ha a sajt szépen elolvadt, akkor öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk fel az egészet, hogy egy kicsit „összeérjenek” az összetevők. Tálalásnál szórjunk a tetejére reszelt sajtot.