
Kolbászos, paprikás tészta
Van, amikor nem kell túlbonyolítani a dolgokat. Néhány alapanyag, és máris kész a gyors vacsora. Egy kis olaszos jelleg sem hiányozhat, mert a mediterrán ízvilág mindig feldob. És a jó öreg tésztára mindig számíthatunk!
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika (lehet kápia is)
- 1 db narancssárga kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 20-25 dkg kolbász
- 40-50 dkg rövid csőtészta
- só, bors
- 3-4 ek étolaj
- frissen aprított petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés
Az első lépés, hogy 2-3 evőkanál olívaolajat felforrósítunk, és beletesszük az apróra vágott hagymát, amit után kis lángon puhára párolunk benne. A színes paprikákat szintén vágjuk apró, de egyforma méretű darabokra, majd tegyük a hagymához. Kicsit sózzuk meg, ettől majd a paprika egy kicsit kiengedi a levét. Ez pont arra elég, hogy ha hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, akkor ne égjen oda. Adjuk még hozzá a sűrített paradicsomot, és jó alaposan keverjük össze.
A kolbászt vágjuk karikákra, vagy fél karikákra, ahogy tetszik, és a petrezselyemmel, borssal együtt adjuk a paprikához. Ha szükséges, akkor még sózzunk utána. Ez attól is függ, hogy a kolbász mennyire fűszeres. Forraljuk fel az egészet, majd kis lángon főzzük az egészet kb. 10-15 percig.
Forraljunk fel annyi vizet, amennyiben a tésztát meg tudjuk főzni. A csomagoláson feltüntetettek szerint főzzük megfelelő keménységűre a tésztát. Szűrjük le jó alaposan, majd a maradék olívaolajjal keverjük el. Öntsük a tésztára a kolbászos, paprikás mártást, és jó alaposan keverjük össze. Tálalásnál szórjuk meg a tetejét frissen aprított petrezselyemmel.